Menu komunijne

 

Menu I

 

Przystawka


Pieczona w bekonie polędwiczka wieprzowa faszerowana borowikami podana w kruchych sałatach
 

Zupa


Consomme z kaczki z razowymi kluseczkami, lubczykiem i spaghetti z marchwi
 

Danie główne


Bitki ze schabu podane z sosem gorgonzola
Pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami oprószona parmezanem i skropiona pesto bazyliowym
Dorsz podany na porach duszonych w maśle
 

Dodatki


Ziemniaki z wody z masłem i koprem
Ryż z warzywami
Mix kruchych sałat z winegretem
Surówka z białej kapusty
 

Napoje


Kawa, herbata, woda, soki
 
Cena za osobę: 90 zł Dzieci do lat 4: gratis Dzieci w wieku 4-8 lat: 50% ceny
 

Menu II

 

Przystawka


Tatar ze świeżego łososia podany na grzance
 

Zupa


Krem ze szparagów podany z łezką śmietany i pieczonym bekonem
 

Danie główne


Polędwiczka wieprzowa podana z sosem bazyliowym
Pierś z kurczaka z kostką faszerowana oscypkiem
Łosoś pieczony z rozmarynem
 

Dodatki


Ziemniaki pieczone
Kasza pęczak z korzeniowymi warzywami
Mix kruchych sałat
Surówka z czerwonej kapusty
 

Napoje


Kawa, herbata, woda, soki
 
Cena za osobę: 105 zł Dzieci do lat 4: gratis Dzieci w wieku 4-8 lat: 50% ceny
 

Menu III

 

Przystawka


Parfait z kaczych wątróbek podany na grzance z dodatkiem karmelizowanej cebuli
 

Zupa


Szlachetna zupa z borowików z łazankami i łezką wiejskiej śmietany
 

Danie główne


Zrazy wołowe podane w sosie własnym
Udko z kaczki confit
Sandacz smażony ze świeżym tymiankiem podany z sosem rakowym
 

Dodatki


Ziemniaki pieczone
Kasza gryczana z warzywami korzeniowym
Buraczki na ciepło
Kapusta czerwona zasmażana
Mix kruchych sałat z winegretem
 

Napoje


Kawa, herbata, woda, soki
 
Cena za osobę: 125 zł Dzieci do lat 4: gratis Dzieci w wieku 4-8 lat: 50% ceny